Vivestad-dagen - bli kjent med folka og bygda!

tautrekk

Søndag 12. juni kl 12-15 inviteres du til Vivestad-dagen.
Mange nye familier har kommet til bygda. Vi ønsker å "riste sammen" nye og gamle Vivestadinger for å bli bedre kjent.

Vellykket vårmarked

Det ble et vellykket vår-/gårdsmarked sist helg. Styret for Sagatun hadde regien og ved hjelp av mange frivillige ble det en flott helg.

Stort vårmarked i Vivestad

Lørdag 23. og søndag 24. april er det klart for vårmarked i Vivestad. Åpningstid begge dager er fra kl. 10 til kl. 16.

Flaskehopprenn i Vivestad 2016

IMG_0335

Bra oppmøte, det var både store og små.

Vivestad Høstmarked

Årets marked holdes helga 20.-21. august. Det er nå åpnet for påmelding, den skjer på Vivestad Høstmarkeds hjemmeside.

 

 

Årsmøte Vivestad IF

Påskepub med quiz

Årsmøte Vivestad Ungdomslag - ny dato!

Aktivitetsdag i Knattene lørdag 13. februar kl 12.00

vinter og lavo

Vivestad Bygdekvinnelag inviterer til aktivitetsdag i og rundt Knattene og lavoen som ligger bak bygdehuset Sagatun.

 

Hvis det er snø blir det aking, hvis regn blir det spørrelek i lavoen. Vi skal også steke pinnebrød og drikke kakao.

 

Velkommen til lek og moro, både unge og gamle. Kle dere etter været!

 

Det er også lørdagskafe denne dagen, så her håper vi det kan bli mange bygdefolk.

Velkommen!

Lørdagskafe på Sagatun

plakat, lørdagskafe vår 16

Bygdekafe på Sagatun fra kl 12 - 15
lørdag 23. januar, 13. februar, 27. februar, 12. mars.

 

1. påskedag er det påskefrokost fra 10 - 12. 

 

Vi sees på Sagatun i Vivestad!

 

Heia Papagayo E, heia Vivestad!

Fra Vivestad til New York - blir verdensmester! Supertraveren Papagayo E klarte det sist lørdag, flott kusket av Ulf Ohlsson. Hesten står til daglig på søndre O i Vivestad hos trener Jan Kristian Waaler og veterinær Ragnhild Diesen.

Etter løpet ble vinneren invitert til nye storløp i Canada, men Papagayo E ville heller hjem til Vivestad rapporterer Tønsbergs Blad. Og det skjønner vi jo alle.

Vivestad.no gratulerer og ser fram til nye triumfer.

Bygderådets referat fra informasjonsmøte i Bårnesveien Vel

Vi i bygderådet ble invitert til informasjonsmøte i Bårnesveien vel angående etablering av omsorgssenter for mindreårige flyktninger i Bårnesveien 1. Firmaet LØFT AS har kjøpt Bårnesveien 1 i Vivestad for å etablere et omsorgssenter for mindreårige flyktninger (under 15 år).

Badstusesongen starter fredag 25. september

badstu_web.jpg

Fra og med fred. 25. september er badstua igang igjen for sesongen. Med kortreist ved og lokalt badevann ligger det nå an til å bli en god sesong.  I løpet av det siste året har også karene i "onsdagsklubben" satt opp ny skjulbygning ved badstua (godt jobba!), så i år blir fyringsveden ekstra tørr, noe som lover godt for fredagene framover, med temperaturer oppunder 100-tallet og mange lyserøde skrotter vel plassert i godstolen etterpå.

 

Som vanlig har damene rangen og kan bade fra 18.00 - 19.00 på fredagskvelden, mens herrene må smøre seg med tålmodighet og slipper først til i tiden mellom kl 19.00 - 20.00.

 

Eventuell overlapping av badetidene må avtales særskilt, og kan vanligvis ikke påregnes, da dette betraktes som avvik fra normalprosedyrene, som krever samtykke fra partene.

Hele herligheten får du til ørlite mer enn prisen av et Flax-lodd. - kr. 30,- pr. gang.

 

Møt opp og ta del i velværet under mottoet:  "En ren skrott - gjør kraftig godt"!

 

 

 Styret i badstua ønsker alle hjertelig velkommen !

Julemarked i Vivestad 28. og 29. November - påmelding utstillere pågår nå

Det inviteres til Julemarked i Vivestad lørdag 28. og søndag 29. November. Påmelding fra utstillere tas imot i perioden 1. September til 1. Oktober. Påmelding til Anne Lene Sjue Haakenrud, tlf 98836877, eller aller helst på mail: haakenru@online.no. Alle henvendelser pr. mail bekreftes mottatt. Har du ikke fått en bekreftelse i løpet av et par dager bør du ta kontakt på nytt. Markedet har større pågang enn plass, og det er i alle parters interesse at vi har et marked med et variert tilbud. Vi foretar derfor et utvalg blant de påmeldte, og gir en tilbake i løpet av første uka i oktober på om du har fått plass eller ikke. Utstillere med egenproduserte varer vil bli prioritert. Se nærmere info til utstillere her

Kommunens informasjonsmøte godt besøkt - blir det kommunesammenslåinger?

folkemøte åpning

Kommunens tredje møte om arbeidet med mulig ny kommunestruktur ble holdt i Vivestad 31. august. Omkring 75 stk. besøkte møtet der alle åtte partiene som stiller liste ved høstens valg var representert.  De fleste partiene anbefaler sammenslåing til en større kommune.

Ramnes Historielag 40 år

RH-2

Ramnes Historielag kan i år feire sine første 40 år. I den anledning arrangeres det jubileumsmarkering på Bygdetunet Brår søndag 31.05.2015 kl. 14.00.

Påskefrokost på Sagatun

IMG_1215

Godt besøkt årsmøte i bygderådet, bl.a. med engasjert veidebatt

Bygderådets årsmøte 18. mars hadde godt besøk, nærmere 40 til stede. Styrets invitasjon til drøfting av ulike veispørsmål skapte et godt engasjement. Brev med uttalelser om dette blir sendt Statens Vegvesen. Ellers tok de styremedlemmer som var på valg gjenvalg. Styret fortsetter derfor uendret.

Felles turer med Vivestad`s motorsykler.

IMG_0395

 Vi prøver og og få til noen fellesturer med "Vivestad mc"

 

Bygderådet inviterer til to møter onsdag 18. mars på Sagatun

 

Onsdag 18. mars skjer det to møter i regi av bygderådet.

Kl. 19.00 blir det informasjonsmøte om arbeidet med nye kommunegrenser/eventuell grensejustering. Deretter, kl. 20.15, holder bygderådet sitt årsmøte.

I forbindelse med årsmøtet vil representant fra vegvesenet være tilstede, jfr. punktet om fv 312, Vivestadlinna.

Inviterer til bålkveld og flaskehopprenn fredag 13. mars

Vivestad Bondelag inviterer til bålkveld med Vivestadmesterskap i flaskehopp i Bakerød, vestbygda fredag 13. mars kl 19.00. Bondelaget holder grill, bål, og nyprep. hoppbakke. Ta med grillmat, godt drikke og flaske til hopprennet. Alle i bygda er invitert til flaskehopprennet og en sosial kveld rundt bålet.

Årsmøte Vivestad IF

Vivestad idrettsfor.JPG

Årsmøte i Vivestad IF avholdes mandag 23. mars kl. 19.30 i møterommet på Sagatun.

 

Eventuelle saker som ønskes tatt opp må meldes til Odd Roar Sulutvedt senest 12. mars.

 

 

Audun Tjomsland om Anders Jahre

Forside-Anders-Jahre_Tjomsland[1]

Ramnes historielag arrangerer åpent møte torsdag 19.02.15 kl. 19.00 i Seniorsenteret på Re Helsehus. Tema denne gang er "Anders Jahre - hans liv og virksomhet".

 

Det er journalist og forfatter Audun Tjomsland som foredrar. Tjomsland ga i 2013 ut sin biografi om forretningsmannen Anders Jahre og vil foredra rundt denne, samt om Anders Jahres Ramnes-tilknytning. I pausen blir det mulighet for å kjøpe Tjomslands signerte Anders Jahre-biografi (kr 398 - kontant). Loddsalg og enkel bevertning.

Jaktkveld på Sagatun i Vivestad mandag 9. februar

Mandag 9. februar kl 19.00. kommer Robert Salomonsson til Sagatun Vivestad for å holde foredrag om jakthunder, gaupejakt og bjørnejakt. Robert har skutt mange bjørner og gauper, og han innehar rekorden både på bjørn (342 kg) og gaupe (34 kg). Robert har mye og bidra med og gir mange tips og råd. Robert selger filmene sine og "JAKT FOR LIVET"- klær i pausen.
Det blir også salg av pølser og brus. Det oppfordres til å ta med  venner og kjente ! Inngang kr. 200.-. Under 16år; kr 150.- .

Lørdagskafe på Sagatun Vivestad 7. februar

lørdagskafe nr 3

Det inviteres til Lørdagskafe på Sagatun i Vivestad fra kl 10-12 på følgende lørdager framover;  7. Februar, 21. Februar, 7. Mars og 21. Mars. Søndag 5. April inviteres det som tidligere år til Påskefrokost.

Ramnesiana er digitalisert

Ramnesiana vivestad

Ramnesiana var det årlige heftet som Ramnes Historielag utgav i årene 1977 - 2002, bortsett fra i 1978 og 1987. Disse heftene er nå digitalisert.

Julemarkedet i Vivestad vel i havn nok en gang

julemarked 2014

Komiteen som arrangerer Julemarked i Vivestad er enda ikke ferdig med å summere opp antall besøkende og forbruk av ribbe og riskrem. Men årets Julemarked, den 29. og 30 November, føyer seg inn i rekken av markeder i Vivestad med svært godt besøk, og blide og fornøyde besøkende og utstillere. Markedet i Vivestad kan by på et allsidig utvalg av håndarbeider, smykker, gaver, dekorasjoner, bøker, nek og grønt, julebakst, brød, honning, sylte, sild og spekemat. Interessen for å stille ut er så stor at noen dessverre ikke får plass. I tillegg til å gjøre gode og nyttige juleinnkjøp kan publikum benytte anledningen til å kjøpe seg julemiddag med riskrem til dessert, eller noe annet å bite i. Til tider var det kø for å få seg noe og spise, og folk kunne fortelle at maten smakte ! Det er Bents Viltkjøkken som er ansvarlig for tilberedning av julemiddagen. Julemarkedet i Vivestad arrangeres til inntekt for Bygdehuset Sagatun. Mellom 40 og 50 personer er i sving på dugnad i løpet av helga. Komiteen for markedet består av Anne Lene Sjue Haakenrud, Karin Irene Fevang, Hildur Ektvedt og Nina Kjærås. Sistnevnte representerer husstyret for Bygdehuset Sagatun. Link til bilder fra Julemarkedet 2014 her

Årets solsikkekonkurranse.

solsikke

På lørdagskafeen 4. oktober var det utdeling av premier for årets solsikkekonkurranse, hvem har “bygdas lengste"? Grete Sørsdal og Lise Hynne sto for høytideligheten. Ingrid Haugan gikk av med seieren med ei solsikke på 3,76 meter. Grete og Lise har målt over 100 solsikker i bygda. Det er nå 25 år siden solsikkekonkurransen startet og dette ble markert med bløtekake til de frammøtte. For de som ikke nådde opp er det nye muligheter neste år!

 

Liste med plassering i solsikkekonkurransen.

Badstusesongen starter fredag 25. september

badstu_web.jpg


Fra og med fred. 25. september er badstua igang igjen for sesongen. Med kortreist ved og lokalt badevann ligger det nå an til å bli en god sesong.  I løpet av det siste året har også karene i "onsdagsklubben" satt opp ny skjulbygning ved badstua (godt jobba!), så i år blir fyringsveden ekstra tørr, noe som lover godt for fredagene framover, med temperaturer oppunder 100-tallet og mange lyserøde skrotter vel plassert i godstolen etterpå.

 

Som vanlig har damene rangen og kan bade fra 18.00 - 19.00 på fredagskvelden, mens herrene må smøre seg med tålmodighet og slipper først til i tiden mellom kl 19.00 - 20.00.

 

Eventuell overlapping av badetidene må avtales særskilt, og kan vanligvis ikke påregnes, da dette betraktes som avvik fra normalprosedyrene, som som krever samtykke fra partene.

Hele herligheten får du til ørlite mer enn prisen av et Flax-lodd. - kr. 30,- pr. gang.

 

Møt opp og ta del i velværet under mottoet:  "En ren skrott - gjør kraftig godt"!

 

 

 Styret i badstua ønsker alle hjertelig velkommen !

Henvendelse fra Vivestad Bygderåd til kommunestyret

Styret i Vivestad Bygderåd hadde styremøte torsdag 18. september. Der diskuterte vi rådmannens forslag til kommunestyret - Oppfølging av sak utredning sammenslåing. Vi ble enige om å kontakte gruppelederne i de ulike partiene på telefon og e-post med følgende kommentar til saken: 

 

Kommunestyret avgjør tirsdag 23. sept. hvordan kommunen skal jobbe videre med saken om framtidig kommunestruktur. I den forbindelse har bygderådets styre sendt en henvendelse til partiene i kommunestyret.

 

Rådmannens forslag til kommunestyret sier bl.a.:

- Re kommune opprettholder tidligere strategi om å inngå i en sterkere landkommune i Vestfold med basis i 3K-samarbeidet (Hof, Holmestrand og Re),

- Re kommune deltar i fase to av utredning av kommunesammenslåing av Hof, Holmestrand og Re kommuner.

 

Bygderådet oppfordrer i sin uttalelse kommunestyret til å vedta et tillegg, nemlig å “holde døra åpen" for at Andebu, spesielt Høyjord, kan slutte seg til 3K-samarbeidet dersom de ønsker det.

 

Det er kjent at Vivestad er opptatt av samarbeidet med nabobygda. Selv om Andebu ifølge avisene er på stø kurs mot Sandefjord oppfatter vi at det er delte meninger i Høyjord om dette. Derfor er et slikt signal viktig å gi. 

 

Det er lagt opp til at kommunestyret også vedtar et punkt om folkemøter, både i høst, og senere, antakelig i 2015. Bygderådet er opptatt av at slike møter også blir holdt her i Vivestad.

Ramnes Historielag med vellykket tur til sandtakene i Håvet og Bjørndalen

20140920 Rusletur

Lørdag 20. september kl. 14.00 arrangerte Ramnes Historielag rusletur til sandtakene i Bjørndalen og Håvet. Ca. 30 fremmøtte koste seg i det fine høstværet, og de fikk et interessant innblikk i geologi, historie og industri i området.

Merkedammen - en idyll

Merkedammen

Det er mange fine friluftssteder i Vivestad, men Merkedammen er nok en av de mest kjente og mest brukte. I tillegg til bygdefolk besøker også mange fra det øvrige Vestfold vannet.

"Tiur på bestilling"

P1040128

Her om dagen satt noen av oss og diskuterte bestanden av skogsfugl i Vivestad. Undertegnede hevdet da at det er ganske glissent med storfugl og ikke så ofte å se feks tiur i bygda vår. Noen dager senere er jeg i skogen med gråhundtispa vår i håp om stille inn på en elg eller to. Vi har ikke gått langt til skogs før jeg får høre helt andre lyder enn elg noen buskelengder unna. Vi lister oss nærmere og en diger tiur kommer smygende mot oss med "knatring og klukking" og halen i flott vifte. Med ei ivrig gråhundtispe i ene hånda og et middels bra kamera i den andre får jeg satt programvelgeren i film-modus. Filmen "Tiur på bestilling" kan du ser her  Foto: Solveig Haugan Jonsen

Nytt styre i Vivestad Bygderåd

Som tidligere varslet er det holdt årsmøter i Vivestad Bygderåd med bl.a. valg av nytt styre. Ifølge nyvalgt leder Vidar Vallumrød er bygdefolk velkomne til å ta kontakt hvis det er spørsmål eller kommentarer de ønsker å ta opp med med styret, se oversikt nedenfor:
 
Styremedlemmer: 
Vidar Vallumrød, leder, mob.nr. 917 32 441, e-mail vidavall@online.no 
Anne Kathrine Munkejord, 922 28 681, akglass@online.no 
Gunnar Eikeberg, 467 44 518, eikeberggunnar@yahoo.no 
Roger Evju, 986 44 607, evjuroger@gmail.com 
Thordis K. Skallist Hovet, 413 39 154, thordishovet@gmail.com 
Varamedlemmer: 
1. vara Sverre Langeland, 911 10 966, sverrelangeland@gmail.com 
2. vara Anne Lene S. Haakenrud, 988 36 877, haakenru@online.no

Flott markering av kirkens 100-års jubileum

Kirkejub10

Med festgudstjeneste og fullsatt kirke ble 100-jubileet til Vivestad kirke markert søndag 16. februar.  Det var fleste bygdefolk og se, men også mange fra andre deler av Re kommune og fra nabobygdene var tilstede

Rock, truck og traktor, intervju med Trond og Asgeir Slåke i Tønsbergs Blad

Langs med Vivestadlinna ligger et hvitt hus med låve på venstre side av veien. Der har brødrene Trond og Asgeir Slåke bodd i et halvt års tid. De er 35 og 29 år, trommeslager og turnéleder i bandet Orango. Trond er utdanna industridesigner, Asgeir fiskeoppdretter med fartstid i Garden. Begge har maskinførerbevis. Du kan lese hele det koselige intervjuet med brødrene Slåke i Tønsbergs Blad 

Glasshytta

Glasshytta150.jpg

Vivestad Høstmarked

Vivestad Høstmarked 2012