Ramnesiana er digitalisert

Ramnesiana vivestad

Ramnesiana var det årlige heftet som Ramnes Historielag utgav i årene 1977 - 2002, bortsett fra i 1978 og 1987. Disse heftene er nå digitalisert.

Julemarkedet i Vivestad vel i havn nok en gang

julemarked 2014

Komiteen som arrangerer Julemarked i Vivestad er enda ikke ferdig med å summere opp antall besøkende og forbruk av ribbe og riskrem. Men årets Julemarked, den 29. og 30 November, føyer seg inn i rekken av markeder i Vivestad med svært godt besøk, og blide og fornøyde besøkende og utstillere. Markedet i Vivestad kan by på et allsidig utvalg av håndarbeider, smykker, gaver, dekorasjoner, bøker, nek og grønt, julebakst, brød, honning, sylte, sild og spekemat. Interessen for å stille ut er så stor at noen dessverre ikke får plass. I tillegg til å gjøre gode og nyttige juleinnkjøp kan publikum benytte anledningen til å kjøpe seg julemiddag med riskrem til dessert, eller noe annet å bite i. Til tider var det kø for å få seg noe og spise, og folk kunne fortelle at maten smakte ! Det er Bents Viltkjøkken som er ansvarlig for tilberedning av julemiddagen. Julemarkedet i Vivestad arrangeres til inntekt for Bygdehuset Sagatun. Mellom 40 og 50 personer er i sving på dugnad i løpet av helga. Komiteen for markedet består av Anne Lene Sjue Haakenrud, Karin Irene Fevang, Hildur Ektvedt og Nina Kjærås. Sistnevnte representerer husstyret for Bygdehuset Sagatun. Link til bilder fra Julemarkedet 2014 her

Julemarked 29. og 30. november

Julemarked 2014 web

Årets julemarked arrangeres 29. og 30. november 2014 på Bygdehuset Sagatun.

Konsert med Lina Sandells sangskatter i Vivestad Kirke fredag 24. oktober

Det inviteres til allsang og konsert; "Årstidene" med Lina Sandells sangskatter i Vivestad Kirke fredag 24. oktober kl 19.00. Medvirkende i konserten er Hege K. Rusten, sopran, Tora Terese W. Wærvågen, fiolin, og Bjørn V. Ulvedalen, pianist og komponist. Dette bør du ikke gå glipp av !

Årets solsikkekonkurranse.

solsikke

På lørdagskafeen 4. oktober var det utdeling av premier for årets solsikkekonkurranse, hvem har “bygdas lengste"? Grete Sørsdal og Lise Hynne sto for høytideligheten. Ingrid Haugan gikk av med seieren med ei solsikke på 3,76 meter. Grete og Lise har målt over 100 solsikker i bygda. Det er nå 25 år siden solsikkekonkurransen startet og dette ble markert med bløtekake til de frammøtte. For de som ikke nådde opp er det nye muligheter neste år!

 

Liste med plassering i solsikkekonkurransen.

Folkemøter om kommunereform i Re

I oktober arrangeres to folkemøter om kommunereform i Re. Møtene avholdes tirsdag 7. oktober kl. 19.00 på Våle samfunnshus, og torsdag 9. oktober kl. 19.00 i gymsalen på Revetal ungdomsskole.

Begge møtene er åpne for alle og på begge møtene blir det innlegg og orienteringer v/fylkesmannen i Vestfold, ordfører og kommuneplanlegger i Re, samt mulighet for spørsmål og kommentarer fra salen.

Lørdagskafésesongen starter 4. oktober

solsikke

Lørdag 4. oktober er lørdagskafén igang igjen. Møte opp ! På denne lørdagen avsløres vinnerne av årets solsikkekonkurranse

Klar for å ta badstu?

badstu_web.jpg

Vivestad har ekte vedfyrt badstu!
Velkommen til god og varm stemning, damer fra 18.00-19.00 og herrer fra 19.00-20.00. Pris kr 30 pr gang.

 

Velkommen, hilsen styret i badstua.

Henvendelse fra Vivestad Bygderåd til kommunestyret

Styret i Vivestad Bygderåd hadde styremøte torsdag 18. september. Der diskuterte vi rådmannens forslag til kommunestyret - Oppfølging av sak utredning sammenslåing. Vi ble enige om å kontakte gruppelederne i de ulike partiene på telefon og e-post med følgende kommentar til saken: 

 

Kommunestyret avgjør tirsdag 23. sept. hvordan kommunen skal jobbe videre med saken om framtidig kommunestruktur. I den forbindelse har bygderådets styre sendt en henvendelse til partiene i kommunestyret.

 

Rådmannens forslag til kommunestyret sier bl.a.:

- Re kommune opprettholder tidligere strategi om å inngå i en sterkere landkommune i Vestfold med basis i 3K-samarbeidet (Hof, Holmestrand og Re),

- Re kommune deltar i fase to av utredning av kommunesammenslåing av Hof, Holmestrand og Re kommuner.

 

Bygderådet oppfordrer i sin uttalelse kommunestyret til å vedta et tillegg, nemlig å “holde døra åpen" for at Andebu, spesielt Høyjord, kan slutte seg til 3K-samarbeidet dersom de ønsker det.

 

Det er kjent at Vivestad er opptatt av samarbeidet med nabobygda. Selv om Andebu ifølge avisene er på stø kurs mot Sandefjord oppfatter vi at det er delte meninger i Høyjord om dette. Derfor er et slikt signal viktig å gi. 

 

Det er lagt opp til at kommunestyret også vedtar et punkt om folkemøter, både i høst, og senere, antakelig i 2015. Bygderådet er opptatt av at slike møter også blir holdt her i Vivestad.

Ramnes Historielag med vellykket tur til sandtakene i Håvet og Bjørndalen

20140920 Rusletur

Lørdag 20. september kl. 14.00 arrangerte Ramnes Historielag rusletur til sandtakene i Bjørndalen og Håvet. Ca. 30 fremmøtte koste seg i det fine høstværet, og de fikk et interessant innblikk i geologi, historie og industri i området.

Julemarked i Vivestad 29. og 30. november

julemarked200.jpg

Vivestad Julemarked avholdes lørdag 29. og søndag 30. november. Markedet er åpent begge dager fra 11 - 16. Priser og betingelser for utstillere se vedlegg. Påmelding til Anne Lene Sjue Haakenrud,   tlf 98836877,   eller aller helst på mail; haakenru@online.no  Påmelding tas imot mellom 1.september og 1. oktober. Alle henvendelser pr. mail bekreftes mottatt, har du ikke fått en bekreftelse i løpet av et par dager bør du ta kontakt på nytt. Vi har større pågang enn plass, og det er i alle parters interesse at vi har et marked med et variert tilbud. Vi foretar derfor et utvalg blant de påmeldte, og gir en tilbakemelding i løpet av første uka i oktober på om du har fått plass eller ikke. Utstillere med egenproduserte varer vil bli prioritert. Info ang påmelding Samme fil i word-format

 

Gudstjenesteplan 2. halvår 2014

Første aktivitet i Vivestad blir den tradisjonelle jeger-otta i lavvo`n i Bårnes-knatten 28. september kl 07.00 !

Ny rekord i antall besøkende på Vivestad Høstmarked

P1050273

Vivestad Høstmarked ble arrangert helga 23. og 24. august. Værgudene var virkelig på arrangørens side under høstmarkedet som nok en gang kunne notere rekord i antall besøkende. Ca 3800 mennesker var innom på søndag og minst 7300 besøkende totalt i løpet av helga. Det er mange gode tilbakemeldinger fra utstillere og publikum. Et allsidig marked hvor det bys fram alt fra grønnsaker, spekepølser, honning, krydderier, bakeverk, klær, antikviteter, husflid, håndverk, bilhengere, smykker, utstyr og maskiner for hjem og fritid. I tillegg ble det vist ølbrygging, smiarbeider, tinnstøping, utstilling av gamle traktorer, og aktiviteter for barn. Noen fikk også med seg  Holmestrand Petanqueklubb som demonstrerte denne sporten under markedet lørdag. Søndag arrangerte Re Motorklubb Re-løpet for veteranbiler. Re trekkspilklubb underholdt som tidligere år under markedet. Det var også mulig å få noe godt å spise i kioskene eller i matteltet. Menyen i matteltet, som Bents Viltkjøkken var ansvarlig for, besto av Rømmegrøt, Grilltallerken, Hamburgermeny, Kyllingsalat og Lapskaus. Noen av rettene ble dessverre utsolgt før markedet var slutt søndag ettermiddag. Markedet ble åpnet lørdag av den nye biskopen i Tunberg Bispedømme Per Arne Dahl.  Her kan du se bilder fra søndag  Vivestad Høstmarked 2014

Velkommen til Vivestad Høstmarked!

2014 høstmarked plakat web

Da er det meste klart for et nytt marked i Vivestad. Det er påmeldt over 160 utstillere/selgere, og nå håper vi på at værgudene og publikum gjør markedshelgen til en fin opplevelse!

Hei alle bygdekvinner!

Eidsfoss Hovedgård

Torsdag 12. juni kl 18.30 blir det sommeravslutning på Eidsfoss Hovedgård med guidet omvisning.

 

Laget spanderer spekemat og drikke. Vi sitter ute og spiser (hvis uvær reiser vi hjem til Nina og spiser der).

 

Oppmøte på Sagatun kl 18.00 for felles avreise. 

 

Hilsen styret i Vivestad Bygdekvinnelag

Trimgruppa VIF, "rundt omkring" på Barbros stier.

på Barbro sti

Torsdag 5. juni kl 18.30 blir det tur i Lønnsåsen. Oppmøte på gården til Barbro og Jan Per Stokke. Barbro har vært ute med saksa så det blir "inspeksjon" av løypenettet i Lønnsåsen!

Trimgruppa VIF, tur til Vallestøkke

Vallestøkke fra nord

Torsdag 29. mai (Kristi himmelfartsdag) kl 18.30 blir det igjen tur til Vallestøkke, har folk lyst går vi rundturen om Svartebekk. Oppmøte ved kirken, ta med litt å drikke.

 

Torsdag 5. juni kl 18.30 blir det tur "rundt omkring" på Barbros stier. Oppmøte hos Barbro og Jan Per Stokke.

Prestesti-vandring søndag 15. juni

Prestestivandring 2012

Vivestad Menighetsråd inviterer til prestesti-vandring søndag 15. juni. Det settes opp buss fra Vivestad kirke kl 09.00 som kjører oss til Fon kirke. Vi går samlet tilbake til Vivestad med en kort rast underveis. Ta med mat/drikke etter behov. Klarer vi å fylle bussen ? Vi utfordrer  Vivestad-folk til å bli med på denne flotte  «bli – kjent» - turen over åsen mellom Fon og Vivestad .  Kanskje dette kan være noe for de flinke «tur-gruppene» våre ?  Hvem stiller med flest deltakere ? Gudstjeneste kl 12.30.  Det blir servert rømmegrøt og saft etter gudstjenesten.

Trimgruppa VIF, topptur til Lønskollen

utsikt lønskollen

Torsdag 22. mai kl 18.30 går turen til Lønskollen. Oppmøte ved Potetlageret.
Lønskollen ligger 307 moh så litt stigning blir det på denne turen også. Sist torsdag var vi seks personer og to hunder på turen til Vallestøkke med rundtur om Svartebekk.

(Bygdekvinnelaget har møte denne kvelden)

Trimgruppa VIF starter opp igjen hver torsdag kl 18.30

Vallestøkke (800x450)

Oppmøtested vil variere så følg med på Vivestad.no. Turplan kommer senere.

Første tur blir torsdag 15. mai. Turen går til Vallestøkke med rundtur om Svartebekk.
Oppmøte ved kirken. Lengde: ca 5 km. Tid: ca 1 1/2 time. Det er litt stigning, så ta med drikke!

God påmelding til Vivestad Høstmarked

Vivestad Høstmarked 2012

Påmeldingen til årets marked er godt i gang, og det begynner allerede å fylle seg opp på enkelte standtyper

Merkedammen - en idyll

Merkedammen

Det er mange fine friluftssteder i Vivestad, men Merkedammen er nok en av de mest kjente og mest brukte. I tillegg til bygdefolk besøker også mange fra det øvrige Vestfold vannet.

Gledet seg over påskefrokost på Sagatun

bilde (27)

Lørdagskafeen og Bent's Viltkjøkken inviterte til påskefrokost på Sagatun 1. påskedag. Påskefrokosten i Vivestad har blitt en populær tradisjon som i år samlet ca 70 deltakere. Det ble servert hjemmebakt brød og rundstykker, smørbrød med stekt egg og bacon, stekte fleskeskiver, småpølser, laks og eggerøre, aspikk, roastbiff, potetsalat, tomatsalat, grønn salat, pannekaker, vafler og diverse drikke som te, kaffe og melk. Det vil si noe for enhver smak og ingen ! gikk sultne hjem igjen.

Takker bygdefolk for støtte til årets fasteaksjon

fasteaksjonen2014

Menighetsrådet i Vivestad retter en stor takk til bygdefolk som ga kr 5 779 til Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon. Det var medlemmer i Menighetsrådet sammen med diakon Ole Hafell som organiserte innsamlingen mandag 7. april. Hvis du ikke var hjemme, eller ikke hadde kontanter, så har du fortsatt muligheter til å gi ved innbetaling til konto: 1594 22 87493, eller ved å ringe 820 44088 (kr 200), eller ved å sende SMS med kodeord GAVE til 2468 (kr 200). Du kan lese mer om årets Fasteaksjon, og se hva de ulike Menigheter har samlet inn på Fasteaksjon

"Tiur på bestilling"

P1040128

Her om dagen satt noen av oss og diskuterte bestanden av skogsfugl i Vivestad. Undertegnede hevdet da at det er ganske glissent med storfugl og ikke så ofte å se feks tiur i bygda vår. Noen dager senere er jeg i skogen med gråhundtispa vår i håp om stille inn på en elg eller to. Vi har ikke gått langt til skogs før jeg får høre helt andre lyder enn elg noen buskelengder unna. Vi lister oss nærmere og en diger tiur kommer smygende mot oss med "knatring og klukking" og halen i flott vifte. Med ei ivrig gråhundtispe i ene hånda og et middels bra kamera i den andre får jeg satt programvelgeren i film-modus. Filmen "Tiur på bestilling" kan du ser her  Foto: Solveig Haugan Jonsen

Nytt styre i Vivestad Bygderåd

Som tidligere varslet er det holdt årsmøter i Vivestad Bygderåd med bl.a. valg av nytt styre. Ifølge nyvalgt leder Vidar Vallumrød er bygdefolk velkomne til å ta kontakt hvis det er spørsmål eller kommentarer de ønsker å ta opp med med styret, se oversikt nedenfor:
 
Styremedlemmer: 
Vidar Vallumrød, leder, mob.nr. 917 32 441, e-mail vidavall@online.no 
Anne Kathrine Munkejord, 922 28 681, akglass@online.no 
Gunnar Eikeberg, 467 44 518, eikeberggunnar@yahoo.no 
Roger Evju, 986 44 607, evjuroger@gmail.com 
Thordis K. Skallist Hovet, 413 39 154, thordishovet@gmail.com 
Varamedlemmer: 
1. vara Sverre Langeland, 911 10 966, sverrelangeland@gmail.com 
2. vara Anne Lene S. Haakenrud, 988 36 877, haakenru@online.no

Flott markering av kirkens 100-års jubileum

Kirkejub10

Med festgudstjeneste og fullsatt kirke ble 100-jubileet til Vivestad kirke markert søndag 16. februar.  Det var fleste bygdefolk og se, men også mange fra andre deler av Re kommune og fra nabobygdene var tilstede

Rock, truck og traktor, intervju med Trond og Asgeir Slåke i Tønsbergs Blad

Langs med Vivestadlinna ligger et hvitt hus med låve på venstre side av veien. Der har brødrene Trond og Asgeir Slåke bodd i et halvt års tid. De er 35 og 29 år, trommeslager og turnéleder i bandet Orango. Trond er utdanna industridesigner, Asgeir fiskeoppdretter med fartstid i Garden. Begge har maskinførerbevis. Du kan lese hele det koselige intervjuet med brødrene Slåke i Tønsbergs Blad 

Godt nytt år fra Bingo'n i Vivestad

Den gamle papirbingoen i Vivestad lever i beste velgående, til tross for spill på internett, nettbrett, mobiltelefoner og andre digitale duppedingser. Faktisk har gjennomsnittsbesøket økt fra 66 personer per bingokveld i 2011, via 72 i 2012 og til 77 personer i 2013. Dette er en hyggelig utvikling, og vi vet at det ikke bare er selve spillet som trekker, men også et hyggelig sosialt miljø. Her må det rettes en stor takk til vår flotte dugnadsgjeng, som med smil og godt humør sørger for at gjestene våre trives!

Vellykket julekonsert i Vivestad Kirke søndag 15. Desember

julekonsert 2013

- Det ble en vellykket og meget godt besøkt konsert i kirka søndag kveld, skriver Jan Rustad i Menighetsrådet til Vivestad.no. Konserten «Julestjernen» med solistene Ingunn Grude og Camilla Trøen Skeie med band skapte en flott jule-stemning i ei fullsatt kirke. Det var drøyt 110 mennesker tilstede, og vi fikk høre både tradisjonell jule-musikk og fengende gospel-toner. Både samspillet i bandet og mellom solistene fungerte flott i det lille kirkerommet vårt. De mange besøkende fikk gløgg og pepper-kake ved inngangen, noe som ytterligere forsterket jule-stemningen. Vivestad Menighetsråd er meget godt fornøyd med oppslutningen til denne konserten som var 1. trinn i markeringen av kirkas 100-års-jubileum 2014. Neste markering blir jubileums-gudstjeneste 16. februar 2014. 

Lang kø når julemarkedet åpnet i Vivestad

P1030965

Det var lang kø ved døra når julemarkedet i Vivestad åpnet lørdag 30. november. Midt på dagene var bankterminalen en stund tom for penger. Anne Lene Sjue Haakenrud i arrangementskomiteen forteller at 45 utstillere var på plass ved årets julemarked i Vivestad. Varene som ble bydd fram var alt fra julekaker, julesylte, nek, dekorasjoner, håndarbeider, smykker, trearbeider, kniver, bildekunst, glass, keramikk og mye, mye mer. Handelen gikk livlig når vivestad.no besøkte markedet lørdag formiddag. Noen av de besøkende var også innom bokmarkedet, og i kjellen på Sagatun var det mange som spiste julemiddag med risgrøt til dessert. Mange trosset også dårlig vær og vind søndag og fant veien til julemarkedet på Sagatun. Bilder fra lørdag finner du her

Vivestads lengste solsikke er kåret

solsikke

Sommerens lengste solsikker ble avslørt på lørdagskaféen. Karin Rustad, Lise Hynne og Jan Rustad stakk av med de tre lengste etter en lang sommer med sol, varme og fantastisk grovær. Vi mistenker nok enkelte for å "stællt" godt med sikkene for å få dem så lange. 

Samlet til jeger-otte i Vivestad

IMG_6880

Søndag 29. september ble det avholdt jeger-otte i Vivestad. Menighetsrådet hadde tent bål, satt opp fakler og pyntet i lavvoen i Solliknatten. Alt var gjort klart for en stemningsfull jeger-otte med sang, orgeltoner, andakt og tekstlesing.

Glasshytta

Glasshytta150.jpg

Vivestad Høstmarked

Vivestad Høstmarked 2012

Vivestad bygdekvinnelag

NBK logo (100x61)