Møte mandag 31. aug. om kommunereform/kommunesammenslåing

Mandag 31. august kl. 19.00 på Sagatun inviterer Re kommune til nytt informasjonsmøte om status i arbeidet med eventuell ny/endret kommunestruktur. Alle de åtte partiene til høstens valg deltar og vil informere om sitt syn.

Vivestad Høstmarked 2015

2015 Høstmarked plakat web komp

Forberedelsene til årets marked har pågått lenge, og når dette skrives er det kun en uke igjen! Den siste uken er det dugnad hver kveld, med start kl. 18.00, så hvis du har sjansen så er det bare å komme innom Sagatun, vi har jobber som skal gjøres!

 

Ramnes Historielag 40 år

RH-2

Ramnes Historielag kan i år feire sine første 40 år. I den anledning arrangeres det jubileumsmarkering på Bygdetunet Brår søndag 31.05.2015 kl. 14.00.

Påskefrokost på Sagatun

IMG_1215

Godt besøkt årsmøte i bygderådet, bl.a. med engasjert veidebatt

Bygderådets årsmøte 18. mars hadde godt besøk, nærmere 40 til stede. Styrets invitasjon til drøfting av ulike veispørsmål skapte et godt engasjement. Brev med uttalelser om dette blir sendt Statens Vegvesen. Ellers tok de styremedlemmer som var på valg gjenvalg. Styret fortsetter derfor uendret.

Motorsykkelturer

IMG_0011

Felles tur med Vivestad`s  motorsykler.

Bygderådet inviterer til to møter onsdag 18. mars på Sagatun

 

Onsdag 18. mars skjer det to møter i regi av bygderådet.

Kl. 19.00 blir det informasjonsmøte om arbeidet med nye kommunegrenser/eventuell grensejustering. Deretter, kl. 20.15, holder bygderådet sitt årsmøte.

I forbindelse med årsmøtet vil representant fra vegvesenet være tilstede, jfr. punktet om fv 312, Vivestadlinna.

Inviterer til bålkveld og flaskehopprenn fredag 13. mars

Vivestad Bondelag inviterer til bålkveld med Vivestadmesterskap i flaskehopp i Bakerød, vestbygda fredag 13. mars kl 19.00. Bondelaget holder grill, bål, og nyprep. hoppbakke. Ta med grillmat, godt drikke og flaske til hopprennet. Alle i bygda er invitert til flaskehopprennet og en sosial kveld rundt bålet.

Årsmøte Vivestad IF

Vivestad idrettsfor.JPG

Årsmøte i Vivestad IF avholdes mandag 23. mars kl. 19.30 i møterommet på Sagatun.

 

Eventuelle saker som ønskes tatt opp må meldes til Odd Roar Sulutvedt senest 12. mars.

 

 

Audun Tjomsland om Anders Jahre

Forside-Anders-Jahre_Tjomsland[1]

Ramnes historielag arrangerer åpent møte torsdag 19.02.15 kl. 19.00 i Seniorsenteret på Re Helsehus. Tema denne gang er "Anders Jahre - hans liv og virksomhet".

 

Det er journalist og forfatter Audun Tjomsland som foredrar. Tjomsland ga i 2013 ut sin biografi om forretningsmannen Anders Jahre og vil foredra rundt denne, samt om Anders Jahres Ramnes-tilknytning. I pausen blir det mulighet for å kjøpe Tjomslands signerte Anders Jahre-biografi (kr 398 - kontant). Loddsalg og enkel bevertning.

Jaktkveld på Sagatun i Vivestad mandag 9. februar

Mandag 9. februar kl 19.00. kommer Robert Salomonsson til Sagatun Vivestad for å holde foredrag om jakthunder, gaupejakt og bjørnejakt. Robert har skutt mange bjørner og gauper, og han innehar rekorden både på bjørn (342 kg) og gaupe (34 kg). Robert har mye og bidra med og gir mange tips og råd. Robert selger filmene sine og "JAKT FOR LIVET"- klær i pausen.
Det blir også salg av pølser og brus. Det oppfordres til å ta med  venner og kjente ! Inngang kr. 200.-. Under 16år; kr 150.- .

Lørdagskafe på Sagatun Vivestad 7. februar

lørdagskafe nr 3

Det inviteres til Lørdagskafe på Sagatun i Vivestad fra kl 10-12 på følgende lørdager framover;  7. Februar, 21. Februar, 7. Mars og 21. Mars. Søndag 5. April inviteres det som tidligere år til Påskefrokost.

Ramnesiana er digitalisert

Ramnesiana vivestad

Ramnesiana var det årlige heftet som Ramnes Historielag utgav i årene 1977 - 2002, bortsett fra i 1978 og 1987. Disse heftene er nå digitalisert.

Julemarkedet i Vivestad vel i havn nok en gang

julemarked 2014

Komiteen som arrangerer Julemarked i Vivestad er enda ikke ferdig med å summere opp antall besøkende og forbruk av ribbe og riskrem. Men årets Julemarked, den 29. og 30 November, føyer seg inn i rekken av markeder i Vivestad med svært godt besøk, og blide og fornøyde besøkende og utstillere. Markedet i Vivestad kan by på et allsidig utvalg av håndarbeider, smykker, gaver, dekorasjoner, bøker, nek og grønt, julebakst, brød, honning, sylte, sild og spekemat. Interessen for å stille ut er så stor at noen dessverre ikke får plass. I tillegg til å gjøre gode og nyttige juleinnkjøp kan publikum benytte anledningen til å kjøpe seg julemiddag med riskrem til dessert, eller noe annet å bite i. Til tider var det kø for å få seg noe og spise, og folk kunne fortelle at maten smakte ! Det er Bents Viltkjøkken som er ansvarlig for tilberedning av julemiddagen. Julemarkedet i Vivestad arrangeres til inntekt for Bygdehuset Sagatun. Mellom 40 og 50 personer er i sving på dugnad i løpet av helga. Komiteen for markedet består av Anne Lene Sjue Haakenrud, Karin Irene Fevang, Hildur Ektvedt og Nina Kjærås. Sistnevnte representerer husstyret for Bygdehuset Sagatun. Link til bilder fra Julemarkedet 2014 her

Årets solsikkekonkurranse.

solsikke

På lørdagskafeen 4. oktober var det utdeling av premier for årets solsikkekonkurranse, hvem har “bygdas lengste"? Grete Sørsdal og Lise Hynne sto for høytideligheten. Ingrid Haugan gikk av med seieren med ei solsikke på 3,76 meter. Grete og Lise har målt over 100 solsikker i bygda. Det er nå 25 år siden solsikkekonkurransen startet og dette ble markert med bløtekake til de frammøtte. For de som ikke nådde opp er det nye muligheter neste år!

 

Liste med plassering i solsikkekonkurransen.

Klar for å ta badstu?

badstu_web.jpg

Vivestad har ekte vedfyrt badstu!
Velkommen til god og varm stemning, damer fra 18.00-19.00 og herrer fra 19.00-20.00. Pris kr 30 pr gang.

 

Velkommen, hilsen styret i badstua.

Henvendelse fra Vivestad Bygderåd til kommunestyret

Styret i Vivestad Bygderåd hadde styremøte torsdag 18. september. Der diskuterte vi rådmannens forslag til kommunestyret - Oppfølging av sak utredning sammenslåing. Vi ble enige om å kontakte gruppelederne i de ulike partiene på telefon og e-post med følgende kommentar til saken: 

 

Kommunestyret avgjør tirsdag 23. sept. hvordan kommunen skal jobbe videre med saken om framtidig kommunestruktur. I den forbindelse har bygderådets styre sendt en henvendelse til partiene i kommunestyret.

 

Rådmannens forslag til kommunestyret sier bl.a.:

- Re kommune opprettholder tidligere strategi om å inngå i en sterkere landkommune i Vestfold med basis i 3K-samarbeidet (Hof, Holmestrand og Re),

- Re kommune deltar i fase to av utredning av kommunesammenslåing av Hof, Holmestrand og Re kommuner.

 

Bygderådet oppfordrer i sin uttalelse kommunestyret til å vedta et tillegg, nemlig å “holde døra åpen" for at Andebu, spesielt Høyjord, kan slutte seg til 3K-samarbeidet dersom de ønsker det.

 

Det er kjent at Vivestad er opptatt av samarbeidet med nabobygda. Selv om Andebu ifølge avisene er på stø kurs mot Sandefjord oppfatter vi at det er delte meninger i Høyjord om dette. Derfor er et slikt signal viktig å gi. 

 

Det er lagt opp til at kommunestyret også vedtar et punkt om folkemøter, både i høst, og senere, antakelig i 2015. Bygderådet er opptatt av at slike møter også blir holdt her i Vivestad.

Ramnes Historielag med vellykket tur til sandtakene i Håvet og Bjørndalen

20140920 Rusletur

Lørdag 20. september kl. 14.00 arrangerte Ramnes Historielag rusletur til sandtakene i Bjørndalen og Håvet. Ca. 30 fremmøtte koste seg i det fine høstværet, og de fikk et interessant innblikk i geologi, historie og industri i området.

Ny rekord i antall besøkende på Vivestad Høstmarked

P1050273

Vivestad Høstmarked ble arrangert helga 23. og 24. august. Værgudene var virkelig på arrangørens side under høstmarkedet som nok en gang kunne notere rekord i antall besøkende. Ca 3800 mennesker var innom på søndag og minst 7300 besøkende totalt i løpet av helga. Det er mange gode tilbakemeldinger fra utstillere og publikum. Et allsidig marked hvor det bys fram alt fra grønnsaker, spekepølser, honning, krydderier, bakeverk, klær, antikviteter, husflid, håndverk, bilhengere, smykker, utstyr og maskiner for hjem og fritid. I tillegg ble det vist ølbrygging, smiarbeider, tinnstøping, utstilling av gamle traktorer, og aktiviteter for barn. Noen fikk også med seg  Holmestrand Petanqueklubb som demonstrerte denne sporten under markedet lørdag. Søndag arrangerte Re Motorklubb Re-løpet for veteranbiler. Re trekkspilklubb underholdt som tidligere år under markedet. Det var også mulig å få noe godt å spise i kioskene eller i matteltet. Menyen i matteltet, som Bents Viltkjøkken var ansvarlig for, besto av Rømmegrøt, Grilltallerken, Hamburgermeny, Kyllingsalat og Lapskaus. Noen av rettene ble dessverre utsolgt før markedet var slutt søndag ettermiddag. Markedet ble åpnet lørdag av den nye biskopen i Tunberg Bispedømme Per Arne Dahl.  Her kan du se bilder fra søndag  Vivestad Høstmarked 2014

Merkedammen - en idyll

Merkedammen

Det er mange fine friluftssteder i Vivestad, men Merkedammen er nok en av de mest kjente og mest brukte. I tillegg til bygdefolk besøker også mange fra det øvrige Vestfold vannet.

"Tiur på bestilling"

P1040128

Her om dagen satt noen av oss og diskuterte bestanden av skogsfugl i Vivestad. Undertegnede hevdet da at det er ganske glissent med storfugl og ikke så ofte å se feks tiur i bygda vår. Noen dager senere er jeg i skogen med gråhundtispa vår i håp om stille inn på en elg eller to. Vi har ikke gått langt til skogs før jeg får høre helt andre lyder enn elg noen buskelengder unna. Vi lister oss nærmere og en diger tiur kommer smygende mot oss med "knatring og klukking" og halen i flott vifte. Med ei ivrig gråhundtispe i ene hånda og et middels bra kamera i den andre får jeg satt programvelgeren i film-modus. Filmen "Tiur på bestilling" kan du ser her  Foto: Solveig Haugan Jonsen

Nytt styre i Vivestad Bygderåd

Som tidligere varslet er det holdt årsmøter i Vivestad Bygderåd med bl.a. valg av nytt styre. Ifølge nyvalgt leder Vidar Vallumrød er bygdefolk velkomne til å ta kontakt hvis det er spørsmål eller kommentarer de ønsker å ta opp med med styret, se oversikt nedenfor:
 
Styremedlemmer: 
Vidar Vallumrød, leder, mob.nr. 917 32 441, e-mail vidavall@online.no 
Anne Kathrine Munkejord, 922 28 681, akglass@online.no 
Gunnar Eikeberg, 467 44 518, eikeberggunnar@yahoo.no 
Roger Evju, 986 44 607, evjuroger@gmail.com 
Thordis K. Skallist Hovet, 413 39 154, thordishovet@gmail.com 
Varamedlemmer: 
1. vara Sverre Langeland, 911 10 966, sverrelangeland@gmail.com 
2. vara Anne Lene S. Haakenrud, 988 36 877, haakenru@online.no

Flott markering av kirkens 100-års jubileum

Kirkejub10

Med festgudstjeneste og fullsatt kirke ble 100-jubileet til Vivestad kirke markert søndag 16. februar.  Det var fleste bygdefolk og se, men også mange fra andre deler av Re kommune og fra nabobygdene var tilstede

Rock, truck og traktor, intervju med Trond og Asgeir Slåke i Tønsbergs Blad

Langs med Vivestadlinna ligger et hvitt hus med låve på venstre side av veien. Der har brødrene Trond og Asgeir Slåke bodd i et halvt års tid. De er 35 og 29 år, trommeslager og turnéleder i bandet Orango. Trond er utdanna industridesigner, Asgeir fiskeoppdretter med fartstid i Garden. Begge har maskinførerbevis. Du kan lese hele det koselige intervjuet med brødrene Slåke i Tønsbergs Blad 

Glasshytta

Glasshytta150.jpg

Vivestad Høstmarked

Vivestad Høstmarked 2012

Vivestad bygdekvinnelag

NBK logo (100x61)